123dier.nl

Vind de beste Adori bench voor jouw hond

Een goede bench is erg handig, zowel als je van plan bent om een hond te nemen of als je er al eentje hebt. Je kunt een bench gebruiken voor meerdere doelen, zoals het aanbieden van een veilige plek, zindelijkheidstraining van een puppy, tijdens het herstellen na een operatie of als je jouw nieuwe hond wil laten wennen aan andere huisdieren.

We zijn dan ook voor jou op zoek gegaan naar de beste benches voor honden en Adori is met vlag en wimpel als het beste merk uit de bus gekomen. In dit artikel tonen we jou de meest gekochte modellen en vertellen we waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een bench.

Zo kies je een goede bench

 • Het formaat. De bench moet groot genoeg zijn, zodat jouw hond er comfortabel in kan liggen
 • De opening. Er zijn verschillende soorten openingen, zoals bijvoorbeeld een bench met schuifdeuren of met openslaande deuren aan twee zijdes
 • Het materiaal. Het is belangrijk dat je een materiaal kiest dat duurzaam en stevig is, met name als je een bench zoekt voor een grote hond
 • Aankleding. Als je een bench aanschaft, zit hier standaard geen benchkussen of benchhoes bij.

Waarom een Adori hondenbench gebruiken?

Het is erg handig om een bench in huis te hebben, om meerdere redenen:

 • De zindelijkheidstraining van je pup en het voorkomen van ongelukjes op vloerbedekking of meubilair
 • Gebruik de bench, als je even geen tijd hebt om op te letten op jouw pup. Bij het opvoeden van een pup, is het belangrijk ongewenst gedrag direct te corrigeren. Als je even geen tijd hebt, biedt een bench een handige oplossing
 • Maak van de bench een veilige plek voor jouw hond. Handig als je bijvoorbeeld kleine kinderen op bezoek krijgt en je jouw hondje een veilige plek kan geven waar hij/zij niet gestoord wordt. Je kunt de Adori hondenbench ook gebruiken, als jouw hond niet alleen kan zijn en spullen kapot maakt

Je hoeft de bench lang niet altijd dicht te doen. Je kunt de bench als het ware gebruiken als een mand, waar jouw viervoeter lekker tot rust kan komen. Koppel de bench niet alleen aan negatieve dingen en gebruik de hondenbench nooit als een manier om jouw hond te straffen, dit werkt averechts. Maak van jouw Adori hondenbench juist een fijn en warm plekje en geef jouw hondje regelmatig een snack als hij/zij in de bench gaat.

Een bench is ook een erg veilige manier, om jouw hond in de auto te vervoeren. In dit geval is het niet zo heel erg als de bench iets kleiner is dan het aangeraden formaat. Aangezien de hond er geen langdurige periode gebruik van maakt.

Adori Bench met Schuifdeuren Zwart

Een Adori bench met schuifdeuren is ontzettend praktisch, omdat je deze feitelijk kunt wegzetten waar je maar wil. Je gebruikt deze dus ook perfect in kleine ruimtes, zoals: de hal, de badkamer, naast de bank of naast het bed. Bij een bench met een normale openslaande deur, dien je rekening te houden met de ruimte die deze in beslag neemt. Een bench is vaak al vrij groot van formaat en deze naar buiten openslaande deuren nemen nog eens behoorlijk veel extra ruimte in beslag. Je dient bij dit soort “normale” benches ook rekening te houden, aan welke zijde de deuren opengaan. Anders kun je er niet goed bij om deze schoon te maken. Bij de Adori bench hoef je hier allemaal geen rekening mee te houden en plaats jij de bench waar je maar wil in huis. Dankzij de schuifdeuren, is deze bench ook geschikt voor in de auto.

Het fijne van deze Adori hondenbench is, dat de bench over twee deuren beschikt. Een schuifdeur aan de lange zijde en een deurtje dat je omhoog schuift aan de korte zijde. Het deurtje dat je omhoog schuift, kun je vervolgens op het dak neerleggen, bijvoorbeeld als je de bench open wil laten staan. De bodem van de bench bestaat uit een kunststof lade. Het voordeel hiervan is, dat deze erg licht is en je de lade er makkelijk uithaalt om schoon te maken. De bench zelf is gemaakt van stevig materiaal en voorzien van een roestvrije coating. Je hoeft dus niet bang te zijn voor ongelukjes.

De Adori bench is uitgevoerd in de kleur zwart en staat stijlvol in jouw woning. Het enige nadeel van de bench, is dat hij bij het schuiven krassen achter kan laten op de vloer. Dit geldt overigens voor alle benches. We raden dan ook aan, om een antislipmat onder de bench te leggen. Dit is tevens een stuk warmer voor jouw lieve viervoeter.

Adori Bench Divider

De Adori bench Divider is met name erg handig, als je een pup hebt. Met de Adori Divider verklein je een grote bench, naar ieder gewenst formaat. De hondenbench groeit als het ware met jouw pup mee. Je hoeft met deze Adori bench Divider, dus slechts één keer een bench aan te schaffen, waar jouw hondje zijn/haar leven lang plezier van heeft. Kies een bench uit, op basis van het geschatte formaat van jouw hond als hij/zij volwassen is.

Als je de bench gebruikt voor zindelijkheidstraining, is het erg handig om de bench in het begin te verkleinen. Dit scheelt je weer een hoop tijd aan schoonmaken. Gebruik hiervoor handige puppy pads, die verkrijgbaar zijn in verschillende maten en precies passen in jouw (verkleinde) Adori bench.

Adori Puppyren

Als je juist behoefte hebt aan een grotere plek voor jouw puppy, dan is de Adori Puppyren wellicht de oplossing. Een puppyren is zeer geschikt om jonge dieren een veilige plek te bieden, bijvoorbeeld in de huiskamer. Op deze manier kunnen ze wennen aan de geluiden in huis, zonder dat je jouw pup de hele tijd in de gaten hoeft te houden. De Adori puppyren is verkrijgbaar in de kleur zwart, waardoor hij past in vrijwel ieder interieur. Je kunt de puppyren natuurlijk gezellig aankleden, met leuke speeltjes, een snuffelmat en een lekker mandje (zoals de Adori hondencave).

Omdat de puppyren van Adori makkelijk in te klappen is, kun je deze ook buiten gebruiken. Op die manier kan jouw pup ook op een veilige manier van het zonnetje genieten in jouw tuin. De ren is beschikbaar in verschillende formaten en voorzien van een handig deurtje. De reden dat wij de puppyren van Adori aanraden, is omdat deze gemaakt is van zeer stevig materiaal. De Adori puppyren is daardoor ook geschikt voor puppy’s van grote hondenrassen, zoals: de Labrador, Labradoodle, Golden Retriever, Border Collie en meer.

Adori Hondencave

De Adori Hondencave is als het ware een soort slaapzak voor je hond. De hondencave is erg geschikt voor puppies en kleinere honden, die het snel koud hebben. Ze kunnen er lekker in weg kruipen en omdat de flap een beetje omhoog blijft staan, is het veel praktischer dan een deken. Ook als je hond angstig is, kan de hondencave een gevoel van bescherming bieden.

De buitenkant van de hondencave is gemaakt van polyester, waardoor de mand makkelijk schoon te houden is en erg stevig is. Uit testen door onze lezers met dit product, is gebleken dat er geen gaatjes in de stof komen als een puppy er op bijt. De binnenkant voelt heerlijk zacht aan en is gevoerd met een pluche stof voor extra warmte. Je kunt de Adori hondencave combineren, met deze Adori bench met schuifdeuren.

Welke Adori bench voor welke hond?

Adori benches zijn te verkrijgen in verschillende formaten en het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor jouw hond. Hieronder een handig overzicht van de verschillende maten hondenbenches en bijbehorende rassen. Je kunt deze maattabel gebruiken, voor Adori hondenbenches met en zonder schuifdeuren.

Het formaat is als volgt aangegeven: Lengte x Breedte x Hoogte

 • Adori bench zonder schuifdeuren 47 x 30 x 37 cm :
  voor de meeste puppy’s van 6 tot 10 weken. Je kunt ook voor een grotere bench met schuifdeuren gaan, in combinatie met de Adori divider
 • Adori bench Schuifdeuren 61 x 46 x 53 cm:
  voor honden met een hoogte van max. 45cm en een lengte van 51cm.
  Geschikte rassen: Yorkshire Terriër, Chihuahua, Shih Tzu, Pomeriaan en meer
 • Adori bench Schuifdeuren 76 x 53 x 61 cm:
  voor honden met een hoogte van max. 53cm en een lengte van 66cm.
  Geschikte rassen: Franse Bulldog, Jack Russel, Westie, Maltezer en meer
 • Adori bench Schuifdeuren 91 x 61 x 69 cm:
  voor honden met een hoogte van max. 61cm en een lengte van 81cm.
  Geschikte rassen: Am Stafford, Border Collie en meer
 • Adori bench Schuifdeuren 107 x 71 x 79 cm:
  voor honden met een hoogte van max. 71cm en een lengte van 97cm.
  Geschikte rassen: Golden Retriever, Mechelse Herder, Dalmatier, Labrador, Labradoodle en meer
 • Adori bench Schuifdeuren 122 x 76 x 84 cm:
  voor honden met een hoogte van max. 76cm en een lengte van 112cm.
  Geschikte rassen: Leonberger, Deense Dog, Newfoundlander, Greyhound, Duitse Herder, Rottweiler

Hoe kleed ik de bench aan?

Het handige van de Adori benches is, dat ze beschikbaar zijn in standaard formaten. Zo kun je eenvoudig een leuk benchkussen uitzoeken. Bij het uitkiezen van een benchkleed is het belangrijk om op de volgdende punten te letten:

Materiaal | Kies een benchkussen uit dat gemaakt is van stevig materiaal, met name voor grote honden of honden die graag op iets bijten
Wasvoorschrift | Kijk of het benchkussen of kleed, op een hete temperatuur gewassen mag worden. Met name als het bedoeld is voor een puppy of een oudere hond. Je kunt eventueel ook een waterafstotende hoes of kleed, over het benchkussen doen.
Formaat | Kies het juiste formaat, op basis van de lengte en breedte van de bench. Als je de Adori Divider gebruikt, kun je ook kiezen voor een vetbed. Deze zachte matten, zijn makkelijk op maat te knippen, erg heet te wassen en hebben een antislip ondergrond zodat ze niet verschuiven.

Vergeet niet om de bench zelf, op een antislipmat of ander kleed te plaatsen, zodat deze geen krassen maakt op jouw vloer. Het houdt tevens de kou tegen. Als jouw viervoeter het snel koud heeft, kun je ook de Adori Hondencave in de bench leggen of een snugglesafe gebruiken; een veilige manier om ervoor te zorgen, dat jouw hondje het niet koud heeft.

Als jouw hond angstig is of onrustig, kan het fijn zijn om de bench af te dekken met een benchhoes. Je kunt hiervoor ook een grote fleece deken of plaid gebruiken. Wij doen dit zelf ook, als we de bench gebruiken voor katten. Zodat ze een beschutte plek hebben om tot rust te komen, bijvoorbeeld na een operatie.

Veelgestelde vragen – FAQ’s

Waarom een bench gebruiken?

Je kunt een bench voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk aan: zindelijkheidstraining van een puppy, het bieden van een veilige plek voor jouw hond of het laten wennen van een nieuwe hond aan andere huisdieren. Een bench is ook erg handig, als je even geen tijd hebt om op te letten of weg moet, en je jouw hond niet los in huis kunt laten omdat hij/zij dingen stuk bijt.

Heb je altijd een bench nodig?

Nee, maar het is wel erg handig. Met name voor jonge honden, honden die dingen kapot bijten, honden die niet houden van visite en dergelijke. Een bench is ook erg handig om te gebruiken voor katten, als ze een operatie moeten ondergaan en niet mogen springen.

Welke bench voor welke hond?

Er zijn verschillende formaten benches en het is erg belangrijk om de juiste maat te selecteren voor jouw hond. De hond moet comfortabel kunnen liggen in de bench. In dit artikel hebben we een handig overzicht gemaakt van de formaten benches en bijbehorende hondenrassen en formaten.

Welke bench past in de auto?

De Adori bench met schuifdeuren is perfect voor in de auto, aangezien je geen rekening hoeft te houden met openslaande deurtjes. Neem de maat van de auto op en die van jouw hond, en kies de bench uit die hierbij past. Een bench voor de auto mag best iets kleiner zijn, aangezien de hond er niet veel tijd in doorbrengt.

Hoe lang mag een hond in de bench?

Dit verschilt per hond en of het deurtje van de bench open of dicht staat. Er zijn geen vaste richtlijnen voor, maar als je hond meerdere uren of een nacht in de bench doorbrengt, is het erg belangrijk dat deze groot genoeg is.

Wat moet ik doen als mijn puppy piept in de bench?

Het is heel normaal dat je puppy gaat piepen als hij/zij voor de eerste keren in de bench gaat. Zorg ervoor dat je de bench aantrekkelijk maakt, bijvoorbeeld met wat lekkers. Als je puppy piept in de bench, is het verstandig om hem/haar te negeren. Ga vooral niet slaan op de bench, dit heeft een averechts effect.

Hoe maak ik de bench aantrekkelijk?

Je kunt de bench op verschillende manieren aantrekkelijk maken, onder meer met het geven van wat lekkers. Een andere manier is met een lekker kleedje of hondenbed. Gebruik de bench niet alleen voor vervelende situaties (bijvoorbeeld als je weg moet), maar koppel ook positieve momenten aan de bench.

Welke bench is het beste?

Er zijn tal van benches op de markt en in principe kun je niet veel fout doen, als je het juiste formaat selecteert voor jouw hond. Een van de meest praktische benches, is de Adori bench met schuifdeuren. Deze heeft veel minder ruimte nodig, dan een gewone bench met openslaande deuren.

Welke bench voor labrador?

Voor een labrador raden we de Adori bench met schuifdeuren aan, in het formaat 107 x 71 x 79 cm (L x B x H). Dit is een standaard formaat, welke makkelijk te combineren is met een Adori bench kussen.

Articles You Might Like

Share This Article