Honden

Waar let je op bij het uitkiezen van een hondenmand?

Hondenmand Kopen

Stap jij elke ochtend goedgemutst jouw bed uit? Als je een goed bed en een goed matras hebt, is de kans in ieder geval groot dat je van een heerlijke nachtrust geniet. Dat is niet alleen het geval voor ons, als mens zijnde, maar is ook het geval voor een hond. Ook voor een hond is het onwijs belangrijk dat hij/zij op een aangename manier kan liggen en kan slapen.

Om dat te bewerkstelligen, heb je de keus uit meerdere producten. Zo kun je bijvoorbeeld een hondenkussen aanschaffen, terwijl ook veel baasjes voor een hondenmand kiezen. In dit artikel richten wij onze pijlen graag op een hondenmand; we bespreken in dit artikel namelijk waar je op moet letten bij het uitkiezen van een goede hondenmand.

Ben jij op zoek naar een nieuwe hondenmand voor jouw trouwe viervoeter? Dan vind je daarvoor in dit artikel alle benodigde informatie. Wij zetten uitgebreid uiteen waar je op moet letten, waar je rekening mee moet houden en hoe je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken. Aan de hand van deze informatie kun je vervolgens in ons aanbod op zoek gaan naar een geschikte hondenmand. Een hondenmand waar zowel jij als jouw hond veel plezier aan gaan beleven.

Hondenkussen Hondenmand Hondenbed Fluffy Hondenmand - Hondenkussen Half Rond M Grijs 80 x 105 cm - Zootic®

Hoe groot is jouw hond?

Voordat je naar het aanbod van hondenmanden kunt kijken, moet je eerst nagaan hoe groot jouw hond is. Het advies is om jouw hond even languit op de vloer te laten liggen, waarna je zijn lengte op kunt meten. Deze lengte is de minimale afmeting van de hondenmand; je wilt immers dat jouw trouwe viervoeter languit in zijn hondenmand kan liggen.

Als je een hondenmand uit gaat zoeken, zie je al snel dat fabrikanten verschillende benamingen voor de afmetingen aanhouden. Nagenoeg alle fabrikanten geven de afmetingen in hoeveelheid centimeters aan, maar sommige fabrikanten geven dit ook nog aan met behulp van de letters S, M, L en XL. Heb jij nou een labrador? Dan heb je uiteraard niks aan een hondenmand in maat S. Heb je een jack russell? Dan is een hondenmand in maat S mogelijk wel voor passend.

Kortom: meet goed de lengte van jouw hond op. Op basis van zijn/haar lengte kun je vervolgens gericht zoeken naar een hondenmand met de juiste afmetingen.

Uitstraling van de hondenmand

Heb je eenmaal inzichtelijk hoe groot de hondenmand ongeveer moet zijn? Dan is het zaak om na te gaan welk soort hondenmand jij mooi vindt. De uitstraling van een dergelijke mand wordt eigenlijk door drie facetten bepaald: de vormgeving, het gebruikte materiaal en de kleurstelling.

Op dit gebied kunnen wij eigenlijk maar één ding adviseren: kijk ons uitgebreide aanbod van hondenmanden eens door. In ons uitgebreide aanbod vind je tal van hondenmanden die stuk voor stuk hun eigen uitstraling hebben. Probeer te bepalen naar welke uitstraling jouw voorkeur uitgaat, welk materiaal jouw voorkeur geniet en welke kleur(en) jij het mooiste vindt. Op basis van die factoren kun je vervolgens het uitgebreide aanbod van hondenmanden nader met elkaar gaan vergelijken.

Overigens wordt de uitstraling grotendeels bepaald door de vormgeving. Als je een kijkje in ons assortiment neemt, zie je tal van soorten hondenmanden naar voren komen. Zo kun je kiezen voor een hondenmand in de vorm van een tipi, maar je kunt ook kiezen voor een hondenmand in de vorm van een ligbed. Het is aan jou om te bepalen naar welke vormgeving jouw voorkeur uitgaat!

Eigenschappen van de hondenmand

Ook is het goed om naar de eigenschappen van de hondenmand te kijken. Hierbij is het onder meer goed om naar de samenstelling te kijken. Bestaat de hondenmand uit één onderdeel? Of bestaat de mand uit twee onderdelen? Dat laatste geniet eigenlijk de voorkeur, aangezien je dan een uitneembaar hondenkussen hebt.

Dit uitneembare hondenkussen kun je hierdoor makkelijk wassen, makkelijk uitkloppen en makkelijk weer goed voor jouw hond leggen. Het gebeurt namelijk wel eens dat jouw hond na een wilde nacht opeens zijn kussen uit de hondenmand heeft gekregen.

Uiteraard moet je ook goed naar eventuele wasmogelijkheden kijken, naar een antislip oppervlak aan de onderkant en naar de voering van de mand. Je wilt dat jouw hond zo lang mogelijk van de mand kan genieten; dat is alleen mogelijk als de voering van de mand dik is en van hoogwaardig materiaal vervaardigd is.

Merk van de hondenmand

Met behulp van bovenstaande criteria kun je al snel een schifting maken in het uitgebreide aanbod van hondenmanden. Je bent nu eigenlijk op een punt aanbeland waarbij je een keuze moet gaan maken tussen meerdere geschikte hondenmanden.

Als je hiervoor een vergelijk gaat maken, raden wij je aan om goed naar het merk van de hondenmand te kijken. Waarom? Omdat het merk vaak veelzeggend is voor de kwaliteit van de hondenmand. In onze ogen kun je het beste voor een gerenommeerd merk kiezen, aangezien juist die merken de beste kwaliteit weten te leveren.

Prijs van de hondenmand

Hoeveel geld wil en kun je uitgeven aan de aanschaf van een nieuwe hondenmand? Ook hier moet je goed over na denken. Wij kunnen je op dit gebied eigenlijk maar één ding adviseren: durf te investeren in een goede hondenmand. Als je voor de goedkoopste hondenmand van bijvoorbeeld een C-merk kiest, is de kans groot dat je die hondenmand na een jaar al weg kunt gooien.

Als je in een goede hondenmand investeert, merk je dit duidelijk terug aan de levensduur. Je weet simpelweg dat jouw hond jarenlang van deze hondenmand kan gaan geineten. Als je dan de kosten per jaar uitstrijkt, vallen de kosten uiteindelijk heel erg mee. Wij wensen je graag veel succes met jouw zoektocht naar een nieuwe hondenmand!