Honden

Must haves voor als je een puppy koopt

must haves voor als je een puppy koopt

Er zijn niet veel dingen leuker dan het krijgen van een puppy. Je kan al weken uitkijken naar het moment waarop je je kleine nieuwe vriendje kan ophalen. Maar voordat je een puppy in huis neemt, is het van belang dat er een aantal noodzakelijke dingen in huis aanwezig zijn. Wat zijn deze noodzakelijke dingen? Die hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

Hondenspeelgoed, Weerthema Piepspeeltje, 16 Stuks Puppy Speelgoed voor Kleine Puppie

Eigen plekje uitkiezen

Voordat je spullen gaat kopen, is het verstandig om eerst te bedenken waar je hond een eigen plekje kan krijgen. Een eigen plekje is voor je hond heel belangrijk. Op deze plek moet je hond kunnen slapen en uitrusten.

Bench

Voor een puppy is het handig om een bench aan te schaffen. Dit is zowel een handig middel om je pup zindelijk te maken maar ook om je pup hierin te laten slapen ’s nachts wanneer je hem niet in de gaten kan houden. Door een pup in de bench te doen is niet mogelijk voor hem om iets kapot te maken.

In de bench moet de hond kunnen staan, ronddraaien en natuurlijk languit liggen. Let dus goed op bij de aanschaf van een bench dat deze groot genoeg is voor jouw puppy.

Mand

Op een gegeven moment is je hond zindelijk en waarschijnlijk ook zo opgevoed dat hij geen schade meer aanricht in je huis. In dit geval is het mogelijk om de bench uit je huis te verwijderen en hiervoor in de plaats een mand aan te schaffen. Dit is dan de nieuwe plek waar de hond zich kan terugtrekken wanneer hij zijn rust wil pakken.

Bij het uitkiezen van een hondenmand kan je rekening houden met jouw interieur in huis. Er zijn veel verschillende soorten manden waar je uit kan kiezen. Het belangrijkste is natuurlijk dat de mand aangenaam is voor de hond maar hierbij kan je wel in je achterhoofd houden dat het leuk is als het aansluit op je interieur.

Halsbandje of tuigje

Bij het uitkiezen van een halsbandje of tuigje is het vooral belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je puppy nog gaat groeien. De nek van een puppy is kleiner dan de nek van een volwassen hond. Hierdoor is het handig om een bandje aan te schaffen die verstelbaar is, zodat je hier een langere tijd mee kan doen.

Een andere optie voor je hond is om een tuigje aan te schaffen. Het voordeel van een tuigje is dat er bij het trekken geen directe druk op de hals en luchtpijp van je hond komt.

Zowel een halsbandje als een tuigje zijn in allerlei verschillende materialen, printjes en kleurtjes te koop. Dit biedt jou de mogelijkheid om het allerleukste halsbandje of tuigje uit te kiezen voor je hond.

Hondenriem

Uiteraard is het van belang dat je ook een riem bij het halsbandje of tuigje aanschaft, zodat de puppy ook echt aan de lijn uitgelaten kan worden. De keuze voor een hondenriem is ook oneindig. Er zijn verschillende soorten materiaal maar ook lengte van de riem is wisselend.

De eerste vraag die je jezelf het beste kan stellen is of je een echt een riem wil die één bepaalde lengte heeft of dat je juist gaat voor een rol lijn die een maximale lengte heeft maar als je hond dichtbij, de riem ook een korte lengte aanneemt.

En ook bij een echte riem met één bepaalde lengte heb je de keuzes uit verschillende materialen. Zo is een nylon riem bijvoorbeeld duurzaam en gemakkelijk te wassen. Daarentegen is een leren riem heel erg sterk. 

Poepzakjes

Tegenwoordig is het verplicht om de poep van je hond op te ruimen. Hierdoor is het handig wanneer je standaard een poepzakje bij je hebt, zodat je de ontlasting ook daadwerkelijk kan opruimen. Er zijn leuke vormen poepzakjeshouders ontwikkeld die je makkelijk aan de riem kan hangen. Hierdoor heb je altijd een poepzakje bij de hand. Ook deze houders zijn in veel verschillende vormen en kleuren te koop.

Verzorging

De verzorging van een hond gaat verder dan alleen eten en drinken geven en uitlaten. Hierbij komt bijvoorbeeld ook het wassen van een hond naar voren. Hiervoor zijn speciale hondenshampoos ontwikkeld. Je kan je hond hiermee onder de douche of in bad mee wassen.

Daarnaast is een (massage)borstel ook een absolute aanrader, zeker als je hond wat langere haren heeft. Als je je hond gaat borstelen, zorg je ervoor dat er minder tot geen klitten in zijn haar komen. Daarbij voelt een massageborstel ook gewoon heel lekker aan voor je hond. Maar een massageborstel zorgt ook nog voor een goede doorbloeding en een glanzende vacht.

Speelgoed

Elke hond verdient voldoende aandacht. Er zijn verschillende manieren om je hond aandacht te geven maar speelgoed draagt hier zeker aan bij. Leuke speeltjes voor zowel een puppy als een volwassenere hond is een zachte knuffel of een bal.

Teven is het ook leuk om een soort hersenspelletje aan te schaffen. Dit kan een bol zijn waar je snoepjes in verstopt en de hond kan deze er alleen uit krijgen, wanneer het bolletje op de juiste manier rolt. Op deze manier kan een hond zichzelf vermaken en krijgt hij ook nog eens een beloning als hij het goed uitvoert.

Etens- en drinkensbak

Ten slotte is de aanschaf van een etens- en drinkensbak ook absoluut een must have. Je puppy moet kunnen eten en drinken om te kunnen groeien. Zet deze twee bakken ook op een vaste plek, zodat je hond altijd weet waar hij zijn eten en drinken kan vinden.

Deze bakken dienen ook gevuld te worden dus het is van groot belang dat je zorgt dat er hondenvoer in huis is. De drinkensbak kan gewoon gevuld worden met kraanwater, maar hou deze bak wel goed in de gaten zodat er altijd voldoende water in zit.