Vissen

Hoe kun je een aangename leefomgeving voor jouw vissen creëren?

Aangename Leefomgeving Voor Jouw Vissen Creëren

Vind jij het leuk om huisdieren te hebben? Zit je echter niet te wachten op de aanwezigheid van bijvoorbeeld een hond of een kat? Relatief veel Nederlanders zijn gek op dit soort huisdieren, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. De redenen hiervoor kunnen uiteenlopend zijn, maar het is vooral belangrijk dat iedereen doet waar hij/zij zich lekker bij voelt.

Ben jij – om welke reden dan ook – geen fan van een hond of een kat? Dan kun je ook voor vissen als een huisdier kiezen. Overigens is dat ook mogelijk als je wel een hond of een kat hebt, aangezien vissen prima samen gaan met andere huisdieren. Indien je graag vissen als huisdier wilt nemen, heb je hier de nodige benodigdheden voor nodig. Met deze benodigdheden weet je namelijk een aangename leefomgeving voor jouw vissen te creëren.

In dit artikel bespreken we graag om welke benodigdheden dit precies gaat. We bespreken welke spullen je écht in huis moet halen voor vissen, hoe je het aquarium zo perfect mogelijk in kunt richten en waar je verder goed rekening mee moet houden. Als je dit artikel op je gemakje doorgenomen hebt, kun je in ieder geval direct de juiste producten voor jouw vissen aan gaan schaffen. Ook daarvoor ben je overigens bij ons aan het juiste adres. Op 123dier.nl vind je namelijk een uitgebreid aanbod van de beste producten voor vissen.

Vissenvoer Tropical massivore del 380 gram voor monsterfish en carnivoren per 2 stuks

Een geschikt aquarium uitkiezen

Heb je besloten dat je graag vissen als huisdier wilt gaan nemen? Dan is het allereerst zaak om een geschikt aquarium uit te gaan kiezen. Wat een geschikt aquarium is? Dat is eigenlijk een aquarium dat groot genoeg is voor de hoeveelheid vissen, die qua uitstraling volledig naar jouw wens is en ook op alle overige gebieden aan jouw voorkeuren voldoet.

In onze ogen is het in ieder geval heel belangrijk om naar de afmetingen te kijken. Als je voor vrij veel vissen gekozen hebt, is het van belang dat deze vissen voldoende ruimte hebben om zich rond te bewegen. Ons advies is dan ook om altijd een té groot aquarium aan te schaffen; dan weet je in ieder geval zeker dat jouw vissen voldoende ruimte hebben.

Uiteraard moet je hierbij ook rekening houden met de aanwezige ruimte in jouw woning. Heb je bijvoorbeeld heel veel ruimte voor het plaatsen van een aquarium? Of moet je het aquarium kwijt in een klein hoekje in jouw huis? Ook dit is een belangrijk aspect waar je goed rekening mee moet houden. Op basis van de aanwezige ruimte in jouw woning kun je in ieder geval altijd voor een geschikt aquarium kiezen.

Aquarium aankleden

Heb je een geschikt aquarium voor jouw vissen gevonden? Dan ben je er nog niet! Nee, je moet ook nog allerlei benodigdheden en accessoires voor in het aquarium aan gaan schaffen. Waarom? Omdat je het leven van jouw vissen daarmee een stuk leuker, aangenamer en prettiger weet te maken.

Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om allerlei waterplantjes in het aquarium te zetten. Jouw vissen kunnen van deze plantjes eten, terwijl de plantjes ook nog voldoende zuurstof afgeven. Welke plantjes je in jouw aquarium neer kunt zetten? Dat is echt afhankelijk van het soort vissen dat je hebt. Doe hier dus goed onderzoek naar, doe eventueel navraag bij een dierenspeciaalzaak of visspecialist.

Ook moet je voor het nodige grind of andere bedekking in het aquarium zorgen. Je kunt deze plantjes namelijk alleen met bijvoorbeeld grind vastzetten, waardoor je voorkomt dat de plantjes door het gehele aquarium rond gaan ‘zweven’.

Verder is het ook nog mogelijk om het aquarium op een leuke manier aan te kleden. Dat doe je bijvoorbeeld door een brug in het aquarium neer te zetten, door stenen in het aquarium neer te leggen of door vergelijkbare accessoires in het aquarium neer te zetten. Met deze accessoires maak je het aquarium fraaier, terwijl je jouw vissen ook nog de mogelijkheid geeft om op een prettige plek even te schuilen.

Reiniging

Heb je een aquarium aangeschaft? Heb je het aquarium met water gevuld, heb je jouw visjes in het aquarium gedaan en heb je ook voor de hierboven genoemde benodigdheden gezorgd? Dan merk je eigenlijk binnen de kortste keren al dat het water in het aquarium vrij vies begint te worden. Om die viezigheid tegen te gaan, is het noodzakelijk om enkele reinigingsproducten aan te gaan schaffen.

Zo is het aan te raden om een filter voor in het aquarium te kopen. Dit filter is in staat om viezigheid uit het water te filteren, waardoor het water al een stuk schoner is en blijft. Je moet er alleen zelf wel rekening mee houden dat je het filter af en toe moet legen.

Verder kan een klein visnetje ook absoluut geen kwaad. Met een klein visnetje kun je bijvoorbeeld jouw visjes opvissen, maar je kunt ook viezigheden uit het water opvissen.

Af en toe moet je ook het aquarium van een volledige schoonmaakbeurt voorzien. In dat geval kun je met het visnetje ook jouw visjes uit het water halen en even in een bak met water stoppen. Nadat je het aquarium schoongemaakt hebt, kun je het visnetje weer gebruiken om jouw vissen terug in het aquarium te stoppen.

Verlichting

Verder is het ook nog aan te raden om te kiezen voor verlichting in of rondom jouw aquarium. Met deze verlichting maak je het aquarium een stuk mooier, terwijl je jouw vissen ook van het nodige licht weet te voorzien. Dit komt onder meer de groei van de plantjes ook ten goede, waardoor jouw vissen voldoende zuurstof ‘aangevoerd’ krijgen.

Voer

Tot slot is het ook nog aan te raden om jouw vissen op de juiste tijdstippen te voeren. Je kunt daarbij uit allerlei soorten voer kiezen. Maak daarom een goed vergelijk in ons aanbod, kies het juiste voer uit en geef dit voer ook echt elke dag aan jouw vissen!