Katten

Hoe kies je de beste krabpaal voor jouw kat?

Krabpaal Kopen

Heb je een gezellige kat in jouw huis rondlopen? Vind je het heerlijk om leuke spelletjes met jouw kat te spelen? Maar, vind je het ook belangrijk dat jouw kat zichzelf kan vermaken? Dan kun je eigenlijk niet om de aanschaf van een krabpaal heen. Als we het over iets essentieels voor een kat hebben, dan spreken we absoluut over een krabpaal.

Een krabpaal zorgt voor het gewenste vermaak, is goed voor de nagels van de kat en is dus een pure aanwinst. Wil jij graag ook de beste krabpaal voor jouw kat aan gaan schaffen? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. Met dit artikel helpen we jou om de beste krabpaal te vinden, zodat je deze krabpaal direct aan kunt schaffen. Met de aanschaf van een krabpaal weet je jouw kat in ieder geval érg blij te maken.

Een terechte vraag is hierbij wel: wat is nou de beste krabpaal voor jouw kat? Het antwoord op deze vraag is niet al te makkelijk te geven, aangezien je met meerdere factoren rekening moet houden. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij dit artikel opgesteld. In dit artikel geven we jou handige tips, waarmee je snel een geschikte krabpaal voor jouw kat kunt vinden.

Catzy™ Krabpaal - Kat - Wit - 48,5x48,5x110 - katten speelgoed

Hoogte van de krabpaal

Indien je een krabpaal uit wilt gaan zoeken, is het allereerst van belang om naar de hoogte van de paal te kijken. Deze hoogte moet je afstemmen op de afmetingen van jouw kat, maar ook zeker op de behoeften van jouw kat. Als je bijvoorbeeld een binnenkat hebt, is het van belang dat de krabpaal relatief hoog is.

Heb je een kat die ook buiten komt? Dan is het vooral van belang dat de krabpaal voor het gewenste comfort zorgt. Een buitenkat gebruikt een krabpaal namelijk voornamelijk om in te relaxen en om in te slapen.

Qua hoogte van de krabpaal heb je in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een krabpaal van 70 centimeter, maar ook een krabpaal van 170 centimeter behoort tot de mogelijkheden. Over het algemeen kunnen we het volgende stellen: een binnenkat heeft behoefte aan een krabpaal van minstens 150 centimeter. Als je een buitenkat hebt, kun je ook kiezen voor een krabpaal met een mindere hoogte.

Indeling van de krabpaal

Let in ieder geval heel goed op de afmetingen van de krabpaal. Let hierbij niet alleen op de hoogte, maar ook op de indeling/samenstelling van de krabpaal. Zo bestaan er krabpalen die uit slechts de paal bestaan, terwijl je ook voor krabpalen kunt kiezen met meerdere niveaus. Het is aan jou om te bepalen wat het beste lijkt voor jouw kat. Als je een nogal avontuurlijke kat hebt, kun je het beste voor een uitgebreide en luxe krabpaal kiezen.

Let bij de indeling van de krabpaal op handige extra’s. Zo hebben sommige krabpalen een huisje of een hangmat. Sommige krabpalen hebben zelfs meerdere hangmatjes, waardoor je jouw kat van nog veel meer vermaak en comfort kunt voorzien.

Aantal ligplekken

Een krabpaal wordt door veel katten gebruikt om lekker tegen aan te krabben. Ondertussen wordt een krabpaal ook door veel katten gebruikt om heerlijk in te slapen. Om dat mogelijk te maken, is het van belang dat je kiest voor een krabpaal met een ligplek. Daarin bestaan echter ook meerdere gradaties.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een krabpaal met maar liefst 8, 9 of 10 ligplekken. Wil je graag minder ligplekken hebben? Ook dan heb je de keus uit meer dan voldoende ligplekken. Je hebt ook de keus uit tal van krabpalen met slechts 1, 2, 3 of 4 ligplekken. Aan jou de keus om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Aantal katten

Heb je meerdere katten in jouw huis rondlopen? Dan kun je ook een krabpaal aanschaffen die voor meerdere katten geschikt is. Als je voor een dergelijke paal kiest, voorzie je meerdere katten van een aangename plek. Zeker als je meerdere katten hebt, is het dus aan te raden om voor een uitgebreide krabpaal te kiezen.

Kleur

Ook willen wij je graag aanraden om goed naar de kleur van de krabpaal te kijken. Waarom dit zo bepalend is? Omdat een krabpaal vrij groot en dus vrij opvallend is. De kleur van de krabpaal moet dan ook volledig naar wens zijn, aangezien je dagelijks naar de krabpaal moet kijken.

Wil je het liefste voor een krabpaal met slechts één kleur gaan? Of heb je liever een krabpaal met een multicolor samenstelling? De keus is volledig aan jou. In ons aanbod vind je in ieder geval krabpalen in allerlei kleuren en kleurstellingen terug. Ook op dit gebied heb je dus meer dan genoeg keuze.

Prijskaartje

Hoeveel geld wil en kun jij uitgeven aan een nieuwe krabpaal voor jouw kat? Je hebt in ieder geval de keus uit meer dan voldoende prijsklassen. In elke prijsklasse kun je in ieder geval een fraaie en geschikte krabpaal vinden.

Wij raden je in ieder geval aan om relatief veel geld voor een krabpaal vrij te maken. Als je een goede krabpaal aanschaft, kan jouw kat(ten) hier jarenlang van genieten. Je hoeft daardoor de investering slechts één keer te doen, waardoor je op termijn vrij veel geld weet te besparen.

Slotwoord

Het aanschaffen van een krabpaal is altijd een goed idee. Je weet je kat hiermee te vermaken, terwijl je ook een relaxte chillplek voor jouw kat weet te creëren. Wil jij daarom graag een nieuwe krabpaal aanschaffen? Let dan bij het vergelijken van de verschillende krabpalen in ieder geval goed op de bovengenoemde criteria. In onze webshop kun je vervolgens direct de perfecte krabpaal voor jouw kat vinden!