Vissen

Hoe kan je jouw aquarium optimaal verzorgen?

Hoe kan je jouw aquarium optimaal verzorgen?

Ben je de trotse eigenaar van een aquarium? Dan is dat ongetwijfeld het oogappeltje in je huis. Een aquarium brengt ongelooflijk veel leven én plezier met zich mee. Het is namelijk heerlijk om naar al het leven in het aquarium te kijken. Daar krijg je absoluut een rustgevend en relaxed gevoel van. Als je graag naar je aquarium kijkt, wil je uiteraard wel dat deze in een nette staat is. Dat kan je zelf voor elkaar krijgen! Het verzorgen van je aquarium is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor het aquarium zelf, maar ook zeker voor de vissen.

URBANKR8 - Aquarium Grindreiniger Aquariumkit Lange mondstuk Waterwisselaar voor waterverversing en filter Grindreiniging met luchtdrukknop en instelbare waterstroomregelaar - BPA-vrij

Schoonmaken

Het is belangrijk dat je de binnen- en buitenkant van je aquarium regelmatig schoonmaakt. Voor de buitenkant is dat relatief simpel; daar kan je gewoon een doekje over heen halen. Voor de binnenkant is dat echter iets gecompliceerder. We willen je allereerst aanraden om hiervoor de juiste middelen in huis te halen. Haal bijvoorbeeld middelen in huis die algen verdrijven en zorgt voor een goed filter. Een filter is eigenlijk dé manier waarop je de binnenkant van een aquarium schoon kunt krijgen.

De waterwaarden in balans houden

Het is daarnaast van belang om op de waterwaarden te letten. De waterwaarden moeten exact in balans zijn. Is dat niet het geval? Dan krijg je vies en/of wazig water. Dit kan je weer oplossen met behulp van speciale schoonmaakmiddelen.

De bodembedekking netjes houden

In je aquarium heb je ongetwijfeld de bodem bedekt met zand en/of steentjes. Het is van belang om ook deze schoon te houden. Dat kan je doen met behulp van een klein stofzuigertje. Ook kan een filter ervoor zorgen dat óók de bodembedekking netjes en schoon blijft!