Paarden

3 tips om je paard optimaal te verzorgen

Paard -123dier.nl

Als je de trotse eigenaar van een paard bent, mag je absoluut van geluk niet spreken. Niet iedereen is in staat om een paard te kopen en vervolgens te verzorgen. De verzorging van een paard is een behoorlijk intensieve klus. Je moet namelijk met meerdere factoren rekening houden, terwijl het oppervlakte van een paard ook niet al te klein is. Je moet dan ook de nodige uren steken in het verzorgen van je paard. Dat doe je niet alleen voor de gezondheid van je paard, maar ook voor de uitstraling van je paard. Kortom: genoeg redenen om je paard optimaal te verzorgen. Maar, hoe je doe dat dan? Hieronder kan je drie handige tips vinden voor het verzorgen van je paard!

paardendeken

Tip 1: zorg voor de juiste borstels

Het is simpelweg noodzakelijk om je paard goed te borstelen. Daarmee haal je vuil van de huid van je paard af. Bovendien zorg je hiermee voor zachte en gezonde haren van je paard. Het gevolg daarvan is uiteraard ook dat de huid van je paard goed verzorgd wordt. Kortom: zorg voor goede borstels zodat je op een prettige manier je paard schoon kunt borstelen.

Tip 2: zorg voor voldoende ruimte

Wellicht is deze tip niet al te makkelijk, maar zorg voor voldoende ruimte. Je wilt niet opgekropt met een paard in een kleine ruimte staan. Nee, het is aan te raden om voldoende ruimte hebben, zodat je jouw paard tot in perfectie kunt verzorgen.

Tip 3: zorg goed voor het gebit

Net zoals bij een mens moet je bij een paard ook goed voor het gebit zorgen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een Bite Stop Pray aanschaffen. Met deze spray voorkom je dat je paard aan van alles en nog wat gaat knagen. Dat wil je uiteraard niet hebben, maar het is ook nog eens slecht voor het gebit van je paard.

Met bovenstaande tips kan je jouw paard perfect verzorgen. Veel plezier!